Kui Welch möödunud aasta lõpul kanad võttis, ei osanud ta aimata, et neist võiks selline probleem tekkida. „Elan üsna maalähedases kohas ega osanud arvata, et kedagi võiks kuke kiremine segada,” ütles ta. „Olen katsetanud kõiki võimalusi, et teda hommikusel ajal vaikima sundida – viinud ööseks siseruumdesse, katnud puuri kinni, aga miski ei aita.”

Kuna mees peab hommikuti kella seitsmeks tööle minema, on ta sunnitud linnud kell 6.45 laudast aeda laskma. „Asi on naeruväärne. Mind karistatakse selle eest, et ma tahan hommikul vara tööle minna,” on mees nördinud.

Seda, kes naabritest tema kuke peale kaebas pole Welch üles leidnud. Kõik, keda ta seni on küsitlenud, on öelnud, et tegemist on külaelu loomuliku häälega, mis neid ei sega. Omavalitsuse väitel esitasid kaebuse aga koguni kaks naabrit.

Ettekirjutuse kohaselt tuleb kukel, kel olemas isegi oma lehekülg Facebookis ning kes seni elas Potterspury nimelises külakeses koos 12 kanaga, kolida uude elukohta – Lincolnshire´i, oma peremehe sõbra juurde.

Kui kuke omanik ettekirjutust ei täida, ähvardab omavalitsus kohtusse pöörduda.