Päeva jooksul räägitakse tänastest toidusuundumustest, hoidiste disainimisest, kala serveerimisest nii traditsiooniliselt kui põnevate lisanditega, kurkide marineerimisest ja marinaadide küllastamisest.
Kell 15 etendub kuuldemäng „Kurgimüüja memuaarid”, mis jutustab kuulsa kurgi saamisloost.

Loomulikult käib kogu aeg ka tihe kauplemine nii kurkide, kala kui käsitööesemetega. Õpikambrites ja – tubades saab aimu, kuidas rookida kala, valmistada räimeburgerit, kraasida villa, maalida siidi ja nägusid, visata kirvest ja lasta vibu.

Festivali lõpetab Hapukurgisimman Andres Hirvela pilli järgi.

Sissepääas on külastajatele tasuta, ostude tegemiseks paluvad korraldajad varuda sularaha.

Eelmisel aastal korraldatud esimesel festivalil osales 1487 inimest 16 riigist.

Lisainfot Hapukurgifestivali kohta saab SIIT.