Tegu on iga-aastase teatrifestivaliga, mille eesmärk on kokku tuua nii tudengiteatreid kui muidu nooruslikke näitetruppe üle Eesti.

Seekordse festivali alateemaks oli “sünergia”. Laval võis näha kaheksa väga eripalgelise kollektiivi esitust: Tartu Ülikooli VKA trupi lavastust “Parandajad”, Tallinna Ülikooli tudengiteatrit Üllar lavastusega “Jalutus vikerkaarel”, TTÜ tudengiteatri T-Teater lavastust “A on keegi teine”, Uru noorteteatri “Valguse klaverimängijat”, Altermanni näitemängutrupi lavastust “Arm”, Tartu üliõpilasteatri “Õnnestunud elu”, Improgrupp Jaa! lavastust “Ootamatus” ning külalisesinejana Lätist pärit truppi Idea Gnosis Experimental Studio lavastusega “Skin skin you my black crow”.

Kõige silmatorkavamaks, varasematest aastatest eristavaks ning sel aastal enamikku lavastusi ühendavaks jooneks oli ehk valitud teemade tõsidus. Festivali avas etendus, mis keskendus vanade eestlaste usule sõna väesse ning sellele järgnes lugu, mis rääkis tänapäeva inimese harjumusest mõelda ainult etteantud stsenaariumides ja kaotatud oskusest unistada tähtede taha.

Eri nurkade alt vaadeldi nii armastust, leina kui ka isiklikku vastutust. Kindlasti ei saa öelda, et kõik lavastused oleks seetõttu olnud raskepärased, kuid mõtlema pani valitud materjal küll.

Lavastuslikus küljes erines võetud ülesandega hakkama saamine juba veidi suuremal skaalal. Kuna TTP näol on tegu ainsa tudengiteatreid ühendava üritusega (võib ka öelda, et aasta tähtsündmusega), valmib paljudel truppidel just festivali ajaks uus lavastus.

Tihti juhtub aga nii, et pool aastat proovisaalis olnud lavastust mängitakse ette vaid mõned loetud korrad ning seetõttu tundus saalist vaadates mitmel puhul, et noortel näitlejatel on jäänud puudu võimalusest harjutada just sünergia loomist nii omavahel kui publikuga.

Erinevalt Eesti truppide pigem sõnakesksetest lavastustest esitas Läti trupp Idea Gnosis Experimental Studio butō-tehnikas loodud tantsulavastuse, seades kõigile teistele festivalil osalenud truppidele eeskuju täpsuse, kontsentratsiooni, pühendumuse ja just kokkumängimise osas.

Festivali jälginud professionaalsete näitlejate otsusega jagunesid Vanemuise teatri poolt tunnustuseks antud kinkepiletid Tartu üliõpilasteatri, T-Teatri ja Altermanni näitemängutrupi vahel.

Ka publiku lemmikuks sai juba kolmandat korda Altermanni näitemängutrupp, kelle lavastus pakkus tõesti nii nutikat ainelist kui vormilist lahendust.

Lisaks etendustele kuulusid programmi professionaalide nõuanded, õpitoad, seminar ning õhtused peod. Palju jõudu festivali korraldajatele, et traditsioon säiliks, sest sellist kohtumispaika on tudengiteatreile ja muidu nooruslikele teatrikooslustele väga vaja!