Pangakaarti vahetama läinud naine seisis seetõttu tund aega järjekorras, kuna ooteruum oli täis inimesi, kes soovisid osta kotikest euromüntidega.

“Oli eestlasi, oli välismaalasi, inimesed veel helistasid pangakontorist tuttavatele, et tulge kähku, juba müüakse,” rääkis naine, kes pika sabas seismise peale ka endale mündid ostis.

Uudisteportaal Delfi teatel oli juba hommikul kell 7.53 Tallinnas peapostkontori ukse taha kogunenud 13 inimest ja kui kell 7.55 uksed avati, siis vajutati hoogsalt järjekorraautomaadi nuppe.

“Ikka viie kaupa müüdi neid eurostardipakette. Vähe oli neid, kes ühe paki ostsid. Pensionärid näitasid ka siin üles leidlikkust. Saanud oma viis pakki per nägu kätte ei lahkutud postokontorist, vaid hoopis siirduti taas järjekorraautomaadi juurde ja nii käis kaks härrat minu silme all neli korda omale viit euromündipakikest soetamas,” kirjeldas Delfi fotograaf.

Tänasest saab vahetada pangakontorites ka kroone eurodeks keskkursiga ja teenustasuta.

Nii stardikomplektid kui ka detsembris toimuv euro pangatähtede vahetus on ette nähtud füüsilistele isikutele. Alates 1. jaanuarist algab kroonide piiranguteta vahetamine keskkursiga ja teenustasuta füüsilistele ja juriidilistele isikutele nii euro pangatähtedeks kui ka käibemüntideks.

Euromüntide stardikomplekt maksab 200 krooni ja korraga saavad elanikud osta kuni viis komplekti.

Stardikomplekt