See on lugu mehest, kelle viltuvedamiste ahel pöördus lõpuks vedamiseks. Frane Selak (s. 1929) oli Horvaatia muusikaõpetaja, kes sai tuntuks korduvate pääsemistega ränkadest õnnetustest:

- 1962 jaanuaris reisis Selak raudteel Sarajevost Dubrovnikusse. Ootamatult paiskus rong rööbastelt maha ja lendas jäisesse jõkke. Õnnetuses hukkus 17 reisijat, Selak pääses murtud käe ja väheste kriimustustega.

- Järgmisel aastal lendas ta Zagrebist Rijekasse, kui lennuki kokpitil tuli eest uks ja paiskus vastu lennukikeret. Õnnetuses hukkus 19 inimest, Selak maandus heinakuhjas ning pääses tühiste kriimudega.

- 1966. aastal sõitis Selak reisibussis, mis sattus avariisse ja kukkus jõkke. Neli inimest hukkus, Selak pääses ühegi vigastuseta.

- 1970 õnnestus tal põgeneda põlema süttinud autost just hetk enne seda kui kütus plahvatas.

- 1973 läks taas tema auto põlema, Selak ei saanud eriti kannatada, kuid kaotas õnnetuses enamiku oma juukseid.

- 1995 sõitis talle otsa linnaliinibuss, kuid mehel õnnestus pääseda suuremate vigastusteta.

- 1996 ronis ta põgenedes kaljunukile, kui tema auto poole sööstis suur rekka. Selakil õnnestus hetk enne kokkupõrget autost välja saada ning rippuma jääda ühe puu külge. Sealt võis ta vaadata, kuidas tema kaljult alla paiskunud auto 300 jalga allpool plahvatab ja põleb.

Ja siis, 2003 aastal pöördus õnn – Selak võitis Horvaatia lotomängus 1 000 000 dollarit!

“Ma tean, et Jumal valvas mu ülekõik need aastad,” ütles ta ning keeldus lennusõidust Austraaliasse, et mitte panna oma õnne rohkem proovile.

Eelmisel aastal andis Selak teada, et on lõplikult mõistnud — raha ei tee õnnelikuks. Seejärel kinkis ta ära enamiku soetatud asjadest ning allesolevast rahast, et veeta koos naisega rahulik ja tagasihoidlik vanaduspõlv maal.

2. Naine sai mehe hiigelvõidust teada tänu Googlele

2007 aastal muutus Donna Campbell üsna kahtlustavaks, kui tema abikaasa Arnim Ramdass ei soovinud enam, et teler mängiks ning lülitas välja telefoni. Naise kahtlused suurenesid veelgi, kui ta leidis postkastist pakkumise uue maja ostuks.

Campbell ei teadnud, et tema abikaasa üritab varjata 10,2 miljoni dollarist saladust, kuni ta lõi Google´i otsingumootorisse oma mehe nime koos lotonumbriga. Ta leidis Florida loto pressiteate, kus mainiti 17 lennuliini mehaanikut, kes olid võitnud seal jackpoti, nende hulgas ka tema abikaasa.

Igale võitjale kuulus enne maksude maha arvamist 600 000 dollarit. Peale võidu saamist ei läinud Ramdass enam tööle ja hoidis eemale kolleegidest.

Lõpuks ei näidanud ta enam nägu ka koju, kus ootas ees naine koos ametlikult koostatud nõudega: saada endale pool rahast ning vormistada lahutus.

3. Ta kahekordistas oma suurvõidu… eksikombel!

Kui Derek Ladneril on ka muid puudusi, siis enne oma kehva mälu üle kaebamist peab ta mõtlema kaks korda, sest unustamine tõi 57-aastasele mehele topeltsuure lotovõidu.

Derek ja tema naine Dawn olid väga rõõmsad, kui nende valitud kuus numbrit läksid lotomängus täppi ning muidugi soovisid nad kiiresti saada kätte 479 142 naela, mis oli nende osa üle kahe miljoni suurusest jackpotist, mis läks jagamisele viie osaleja vahel.

Aga uskumatu küll, nädal hiljem meenus Derekile, et ta oli ostnud ka veel teise lotopileti ning märkinud seal ära samad numbrid.

See tähendas, et neile langes veel teine osa võidust, mis tõstis summa pea miljoni naelani.

Loteriikorraldaja pressiesindaja sõnul oli see esimene kord, mil sellisel viisil tuli välja nii suur võit.

Derek Ladneri hajameelsus läks teistele võitjatele maksma peaaegu 120 000 naela — kui ta poleks ostnud veel teist piletit, võinuks iga võitja saada 598 927 naela.

4. Pärast võitu otse auto rataste alla

22. jaanuaril 2004 aastal võitis 73-aastane Carl Atwood Indiana teleloteriil 73 450 dollarit ning suri juba mõned tunnid hiljem.

Sel õhtul, peale võidutšeki saamist, jalutas Carl kodu lähedale poodi, kust oli ostnud võidupileti, kui veok ümber nurga pöörates talle otsa sõitis.

Politsei selgitas hiljem, et tänav oli valgustamata ning mehel olid seljas tumedad riided, mistõttu juht ei märganud teda.

Pärast õnnetust viidi mees kohalikku haiglasse, kus ta mõni tund hiljem suri. Iroonilisel kombel oli mees jõudnud varem öelda, et kavatseb võidetud raha eest osta uue auto.

5 Võitis 16,2 miljonit dollarit… kaevati kõigi poolt kohtusse ja suri murtud mehena

William “Bud” Post võitis 16,2 miljonit dollarit Pennsylvania loteriil 1988. aastal ning juba mõne aja möödudes andis ajaleht Post teada, et mees elab sotsiaaltoetustest ning soovib, et poleks iial midagi võitnud.

Esmalt kaebas lotovõitja õnnestunult kohtusse tema endine elukaaslane, kes nõudis osa võidust endale. See ei jäänud ainsaks kohtuasjaks.

Posti vend arreteeriti, kui ta püüdis Posti tappa, et hiljem pärida osa tema varandusest. Teised pereliikmed käisid nii kaua peale, kuni Post nõustus investeerima raha kahte ettevõttesse, mis ei toonud kasumit ning suhted perega muutusid veelgi pingelisemaks. Mõne aja pidi Post istuma vangis selle eest, et ähvardas relvaga tema juurde tulnud maksuinspektorit. Aastaga oli ta miljoni dollariga miinuses ning sunnitud välja kuulutama pankroti.

Mõne aja elas ta üsna vaeselt ning tegi läbi tõsise südameoperatsiooni. Enne oma surma ütles ta, et on elust väsinud, püüd oma peret aidata oli rumalus ning loteriid ei tähenda talle vähimatki.

6. Lotonumbrid ilmusid unes

Paljud lotovõitjad on öelnud, et nägid võidunumbreid unes — ärgates tantsis silme ees viis või kuus numbrit, mis osutusid lotomängus õnnelikeks.

Vahel andsid numbrid tulemuse kohe, teinekord mängiti nendega aastaid enne, kui võit tuli.

86-aastane Mary Wollens Torontost võitis Ontario loteriil pärast seda, kui oli unes näinud lotopiletit ja tšekki suure summaga, kuid see polegi nii eriline — tähelepanuväärsel kombel õnnestus tal võita sama loteriiga kahel korral.

Mary oli nimelt juba ostnud pileti nende numbritega, mida ta hiljem unes nägi, kuid unenägu veenis teda minema ja ostma veel teisegi pileti täpselt samade numbritega.

Paljud inimesed peavad seda rumalaks, sest kui kaotad, jääd oma rahast ilma kaks korda ning tavaliselt ei anna kahe samade numbritega pileti omamine ka suuremat võitu, kuid Maryga juhtus nii, et just selles lotos maksti kahe õige pileti puhul välja suurem summa.

Kuna veel keegi oli oma numbritega täppi pannud, siis läks jackpot jagamisele ning 24st miljonist viis Mary koju 16.

7. Kehtivuse kaotanud lotopilet lükkas enesetapule

1995. aasta aprillis võttis Timothy O´Brien endalt elu püstolilasuga pähe, sest tema mitmekorra lotopilet lõppes just vahetult enne seda, kui mees oleks enda arvamust mööda võinud saada valitud numbritega multimiljonäriks.

Tegelikult, isegi kui tal oleks olnud kehtiv pilet samade numbritega, ei oleks olnud võit väga suur. Valitud numbrid oleksid toonud talle vaid 47 naela, mitte 3,2 miljonit nagu ta arvas, sest vaid neli tema valitud numbrit kuuest tabasid märki.

Allikas: www.oddee.com