Kuna rongid ei liikunud, läks Liinal sel päeval töölt koju jõudmiseks tavalise pooleteise tunni asemel jalgsi kõndides neli tundi. Sajad inimesed olid taksojärjekorras, tuhanded pidid jala koju kõndima.

Eile hommikul kirjutas Liina oma kontorist Saarte Häälele, et Tokyos paistab elu olevat rahulik. Metroorongid siiski liiguvad ja suuremaid purustusi ei näi ka olevat, ainult mõned allakukkunud sildid ja mõne vanema maja katus on sisse langenud. “Olen küll tööl, aga tööd suurt teha ei saa, just oli 5,3-palline värin,” kirjutas Liina, kui Eestis kell näitas hommikul kell 10.

“Õhtuks lubatakse elektrikatkestusi ja kujutan ette, kuidas kõik peavad siis töölt koju kõndima jala. Poed on tühjaks ostetud, jaapanlane valmistub elektrita olema. Aga kõik toimub väga rahulikult, keegi ei paanitse. Kuna siin on neid maavärinaid üpris sageli, siis ollakse sellega harjunud. Siin on kohustuslikud õppused ja koolitused, kuidas maavärina ajal käituda. Mina pole koolitust läbi teinud ja minu jaoks oli see reedene maavärin siin oldud aja jooksul suurim.”

Liina sõnul tegi see kõhedaks küll, kuid paanikat ei tekkinud. Kogu aeg on tunda järeltõukeid, suurim 6,3 palli. “Magame siiamaani riietes, kott hädavajalike asjadega ukse kõrval valmis. Hoiatatakse, et uus suurem maavärin on ju tulemas. Kuid nüüd on ju tekkinud uued mured — plahvatused tuumajaamades. Hetkel lohutatakse, et ei ole ohtlik. VEEL ei ole ohtlik.”