Suusatamises oli end valdade mängudele kirja pannud üle 300 võistleja. Teiste hulgas leidus ka Veerpalu nimi. Tõsi, tegemist oli olümpiasuusataja tütre Anettega, kes tundub isa jälgedes astuvat. Igatahes on Anette alates tänasest Eesti valdade talimängude võitja tüdrukute arvestuses.

Meesvõistlejate taset hoidis meie koorekihi Holmenkollenis viibides ülal Võru valla võistleja Anti Saarepuu, kes eeldatava favoriidina ka 10 km distantsil võidu võttis.

Suusatamisele lisaks on valdade mängudel kavas lauatennis, male, kabe ning meeste ja naiste korvpall. “Korvpallis on isegi alagrupimängudes pinget viimaste minutiteni,” lausus mänge vedav Eestimaa Spordiliidu Jõud projektijuht Helen Mast. “Pole ka ime, kui võistkondades on kokku 18 meeste ja 10 naiste meistriliiga mängijat”. 

Osalejaid keegi kokku lugeda ei suuda — võisteldakse ju peale Lähte ka Kõrvekülas ning Tabiveres. Registreerimislehtede põhjal osaleb Eesti valdade XIX talimängude finaalvõistlustel 37 omavalitsust rohkem kui 650 sportlasega. Koos eelvõistlustega osales/osaleb 52 valda.

Parimad selgitatakse nii kuni 2000 elanikuga kui ka rohkem kui 2000 elanikuga valdade arvestuses. Võitjad selguvad pühapäeva pärastlõunal.

Eesti linnade mängudel Tapal on mitu ala juba lõppenud. Nii on teada, et lauatennises osutus parimaks Maardu, suusatamises Saue. Juhtide mitmevõistluse meistriks tuli Kärdla linnapea Georg Linkov. Kokku osaleb Eesti linnade talimängudel 17 linna üle 400 sportlasega.

Mitmendate mängudega tegemist on, pole kahjuks teada, sest mitme aasta kohta on andmed kaduma läinud. Küll on kindel, et esimesed väikelinnade talimängud peeti 30 aastat tagasi.

  Eesti linnade mänge veab Eestimaa Spordiliidu Jõud nõunik Ants Saar, kes pälvis tänavu spordi elutööpreemia maaspordi pikaajalise juhtimise eest.

Miks just Ants Saar selle preemia sai? Võibolla iseloomustab tema suhtumist kõige ilmekamalt vastus küsimusele, milline meeleolu linnade mängudel valitseb. “Kuidas saab spordivõistlustel üldse halb meeleolu valitseda?” vastas ta küsimusele küsimusega.

Eesti valdade XIX talimängude tulemusi vaata SIIT.