Seega hakkasin ka mina otsima võimalusi viisat pikendada. Pärast väiksemaid seiklusi leidsingi ühe kohaliku sõbra abiga koha Cardwellis. Tollel hetkel ma veel ei teadnud, et tööd banaanifarmides hinnatakse siin mandril üheks raskeimaks füüsiliseks tööks üldse.

Vaikse ookeani kaldal asuv Põhja Queensland on kaunis ja troopiline. Lähedal asub maailmapärandisse hinnatud korallide kogum nimega Great Barrier Reef. Sukeldujad ja niisama turistid kogunevad sellesse paika üle maailma.

Banaanifarmis töötades elatakse enamasti hostelites. Minusuguseid rändur-töötajaid on siin kõige rohkem Iirimaalt, Inglismaalt, Saksamaalt, Koreast ja Jaapanist. Inglased ja iirlased on enamasti ka tööandjate lemmikud, kuna inglise keel on neil emakeeleks.

Töö farmis on tõesti vägagi füüsiline, banaanikobarad, mida kanda tuleb, on tihti 70-80 kg rasked. Esimesed kaks nädalat lähevad selleks, et keha kohaneks ja harjuks sellise tööga, pärast seda ei saa enam arugi, et raske oleks.

Banaanid on korjamise ajal teatavasti veel rohelised. Kobarate lõikamiseks kasutatakse suuri ja väga teravaid mõõga välimusega nugasid, mis algselt olid kasutuses suhkrurooistandustes, kuhu kuulu järgi käidi töötajaid „hankimas" lähedalasuvatelt Vaikse Ookeani saarekestelt, tihti vägivaldseltki.

Banaanide korjamisel tuleb ette ka tööõnnetusi, ise nägin kahte juhtumit, mil läks arstiabi vaja.

Asukohast tulenevalt kohtab banaane korjates pidevalt väga erinevat liiki madusid, ämblikke ja sisalikke. Madudest on enim esindatud püütoni-laadsed roomajad, kellele meeldib pugeda banaanikobaratesse hiire- ja rotijahile. Mürgisemaid isendeid kohtab harvem, ilmselt seetõttu, et nad on nii kiired.

Ilmad on talveperioodil enamasti kaunid ja päikselised, kuid on ka vihmaaegasid, mis võivad kesta mitu nädalat. Suvisel ajal on kliima väga niiske ja kuum, tuleb ette üleujutusi ja tornaadosid, mis on jõudnud ka Eesti uudistesse.

Kolm kuud möödub siiski väga kiiresti, sest uusi toredaid sõpru kohtab pidevalt ja nädalavahetustel on võimalik käia vaatamas kauneid vihmametsi, koski, maalilisi randu ookeani kaldal ja troopilis väikelinnu. Kordumatu kogemus igal juhul garanteeritud.