Esiteks – mitte mingil juhul lahkuda kodunt ilma reisikindlustuseta. “Mis ikka juhtuda saab!” kipuvad inimesed vahel arvama. Samas – juhtub ikka küll ning sellisel juhul on arstiabi väga kallis! Siin on olnud väga tõsiseid autoõnnetusi.

Kuid juhtub ka muid asju, olgu see silmapõletik, toiduvalmistamisel noaga kätte lõikamine, sõrme ukse vahele jätmine või pimesoolepõletik kusagil sadade kilomeetrite kaugusel lähimast asulast.

Hambaravi on meeletult kallis, aga mis üle jääb, kui hammas valutab. Iga arstivisiit on alates sajast dollarist ning natuke keerulisema probleemi puhul tõuseb summa kohe üle tuhande.

Meil on olnud juhtumeid, kus õnnetuste ravikulud ulatuvad üle kümnete tuhandete dollarite. See tuleb paraku kas inimesel endal või ta perel kinni maksta.

Teiseks tasuks enne tulekut vaadata passi kehtivust ja võimalusel teha endale täiesti uus pass. Paljud tööviisaga noored tahavad mõnda aega Aasias seigelda. Pea kõik Aasia riigid nõuavad, et pass peab pärast sisenemist kehtima vähemalt kuus kuud. Tihtipeale ei märgata seda või avastatakse viimasel hetkel. Siis on reis kas edasi lükatud või suisa ära jäetud, kuna pass kehtis üks päev vähem kui kuus kuud.