Ligi 13 miljonit krooni toetust saanud elulaadikeskusest peaks tulevikus välja kasvama Eesti puutöökeskus, kus hoitakse vanu puutöötraditsioone ning mõeldakse välja taibukaid ideid uute toodete arendamiseks. “Eesti on metsarahvas ja meie Nokiaks peab saama just puidudisain ja puidule eri kasutusotstarvete väljatöötamine,” on Küllike Pärna kindel.

Järgmise aasta tünnilaada ajaks avatava Avinurme elulaadikeskuse õuealale planeeritud riistapuuparki istutatakse puud, millest puunõusid valmistatakse, nende vahele tulevad elusuurused puukujud Eesti metsloomadest ning lastele tünnidest kokku pandud mänguväljak.

Ideid on SA Avinurme Elulaadikeskus juhatuse liikmel Küllike Pärnal ja tema mõttekaaslastel tohutult. Nii soovitakse, et osa elulaadikeskuse tegevusi toimuks külades ning riistapuupargist algaks matkarada, mis viib läbi külade, kus tehakse erisuguseid tegevusi. Ühe võimalusena nähakse puusuuskadel matka pakkumist, kuna 1930. aastatel oli Avinurmes puusuusatööstus.

Tegija on kindlasti ka Ida-Virumaa spordiliidu peasekretär Rene Kundla, kes ajas maakonna spordirahva kokku, läks Põlvasse ning võitis seal Eestimaa XI talimängud.

Allikas: Põhjarannik, ML