Kahjuks segab perseiidide meteoorisaju tänavust tippu Kuu, mis tõuseb sellal kella kümne paiku. Kui Kuu juba kõrgemale on kerkinud, jäävad lahjemad meteoorid nägemata. Õnneks on perseiidide seas alati ka priskeid eksemplare, mis veavad taevasse pika ja ereda juti.

Hea, kui saaks lendtähti passides mõne põõsa taha kuuvarju pugeda. Kuu on ilus küll, aga ei maksa temasse vaadata - võtab oma veerand tunniks terava öönägemise ära.

Ei pea vahtima just kirdesse - Perseuse tähtkuju poole, mis asub kergesti äratuntava W-kujulise Kassiopeia all. Perseuse järgi nime saanud lendtähed vihisevad seal asuvast radiandist üle taeva igas suunas. Radiant on see koht taevas, kust meteoorid näivad tulevat.

NASA ennustab, et tänavu on oodata keskmisest tihedamat meteoorivoolu. Kuna perseiidide töögraafik kõrgtipu ümber ei ole väga järsk, lendab neid taevas päris palju ka enne ja pärast maksimumi. Parimad ööd lendtähe püügiks on tavaliselt 8.-14. augustil. Näiteks pühapäeva, 9. augusti öösel on oodata umbes 25 nähtavat perseiidi tunnis.Kõige rohkem kihutab neid just enne koidukuma saabumist.

Preemiaks pika meelega vaatlejale on ere Veenus, mis tõuseb kirdest kella kahe paiku, ja kaunis Orion oma vööga, mis tõuseb idast pärast kella nelja. Terve öö ilutseb taevas Jupiter, mis tõuseb kagust pärast kella 21.