Üleujutusohuga piirkonnad:

* Audru valla Papsaare küla tiheasustusalad;
* Haapsalu linn;
* Kohtla-Järve linna Järve linnaosa;
* Kuressaare linn;
* Pärnu linn;
* Tallinna linna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Pirita linnaosad;
* Tartu linn;
* Võru linn.

Riskipiirkondade määramisel arvestati ka varasemaid üleujutusi, millest olulise kahjuliku mõjuga on olnud üksteist.

Varasemate üleujutuste väljaselgitamiseks kasutati peamiselt omavalitsustes olevat infot ja satelliitidelt 2010. a kevadel tehtud üleujutusfotosid, kuid abiks oli ka ajakirjanduses ilmunud, Keskkonnaministeeriumi kodulehel ja EELIS-es (Eesti Looduse Infosüsteemi Keskkonnaregister) olev informatsioon.

Üleujutusohuga seotud riskide esialgne hinnang oli kuni 2. augustini avalikul väljapanekul osalusveebis. Ministeerium sai 13 ettepanekut, milles linnade, omavalitsuste, maakondade ja teiste ametkondade esindajad soovisid lisada uusi riskipiirkondi, nagu näiteks Nasva alevik, Kihnu ja Manija saared. Lisaks tehti ettepanekuid töö sisu täiendamiseks, näiteks sooviti lisada ohupiirkonnas olevate oluliste keskkonnaohtlike objektide nimistu.

Keskkonnaministeerium vaatab kõik ettepanekud kahe kuu jooksul läbi ning viib vajalikud muudatused sisse aasta lõpuks.

Järgmise etapina hakatakse kokku panema üleujutusohupiirkondade ja üleujutusohuga seotud riskipiirkondade kaarte (2013. aasta 22. detsembriks). 2015. aasta 22. detsembriks valmib keskonnaministeeriumis üleujutusohuga seotud riskide maandamiskava, mille eesmärk on vähendada üleujutustest tingitud võimalikke kahjulikke tagajärgi inimese tervisele, varale, keskkonnale, kultuuripärandile ja majandustegevusele ning vähendada taoliste kahjulike tagajärgedega üleujutuste esinemise tõenäosust.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi uudiskiri