Perenaine Malle Semm rääkis, et neli pruuni kana olid maha murtud, verise kaelaga kukk leiti tiigist ning alles jäi vaid üks vana valge kana.

Semmide naabertalust hakkas kanasid kaduma juba varem ning seal teati peale passida, sestap nähti süüdlaseks osutunud tuhkrut ka otse teol, kuid tabada teda ei õnnestunud.

Kokku lõi tuhkur seal hambad kõrri tosinale kanale.

Kohe peale Väljamäe talus käimist tabas rünnak veel üht sama küla talu, kus pererahvas leidis eest 16 mahamurtud ja verest tühjaks imetud kana.

Kanu on murtud veel ühes majapidamises ning sealt on neid ka kaduma läinud, mis annab alust kahtlustada, et peale tuhkru ihuvad kanadele hammast ka rebased, kelle arvukus on sealkandis viimasel ajal märkimisväärselt kasvanud.

"Mõnel poole külas kanu veel ikka on, nii-et tuhkrul ja rebastel tegemist jagub," märkis Malle Semm, kelle sõnul on kanu tuhkru eest raske kaitsta, ses röövloom on osav ronija ning pääseb sisse ka väikestest avaustest.

Kuna uute kanade ost on kulukas, siis esialgu kanakarja taastamisele mõelda ei saa ning lähitulevikus tuleb läbi ajada poemunadega.