Korvid sisaldasid muu hulgas näiteks astepaljumoosi, mustikamahla, kuivatatud metsamarju ja juustu.

Evelin Ilves kohtus eelmisel nädalal Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojaga (EPKK), et paluda nende abi soovitusliku nimekirja koostamisel, mida arvestada edaspidiste toidukorvide komplekteerimisel.

Koda saatis oma liikmetele üleskutse pakkuda kingikorvi Eestis toodetud, huvitavaid, looduslikult puhtaid ja meie maitsmismeelele omaseid tooteid.

Sobiv toode peaks olema soliidse ja isikupärase pakendiga, varustatud lisaks eestikeelsele teabele soovitatavalt ka ingliskeelse infoga.

“Palju on küsitud nõu ja seda, kas võib esitada ka selliseid tooteid, millel on suhteliselt lühike säilivusaeg,” ütleb EPKK avalike suhete juht Malle Lind.

Kuna ametlikud visiidid on eri pikkusega ja presidendipaaril tuleb kõrgeid külalisi võõrustada tihti ka kodumaal, võib julgesti esitada lühema säilivusajaga ja jahedamaid säilitamistingimusi nõudvaid tooteid. Praeguseks on üks piimatööstus juba pannud lauale nimekirja oma parimatest toodetest.

“Arvan, et tuleb pikk nimekiri,” avaldab Malle Lind lootust. “Eestis toodetakse ju huvitavaid asju nii taludes kui ka suurtes tööstustes.”

EPKK ootab ettepanekuid aprillikuu jooksul.

Pakkumisse tuleks kirja panna toote nimi ja selle koostis, võimalusel võiks lisada ka pildi. EPKK koostab ettepanekute alusel esialgse nimekirja, millest hakatakse edaspidi konkreetseid tooteid
valima.

Iga visiit ja kingituse saaja kultuuriline taust on erinevad, mistõttu teeb lõpliku otsuse konkreetse kingikorvi sisu osas presidendi kantselei.

Mitmed Eestit külastanud riigipead on kinkinud ka meie presidendipaarile oma kodumaise toodanguga toidukorve.