Nõustamine toimub kolmapäeviti kell 15.00 - 18.00 ja ühe abivajaja tarbeks eraldatakse 45 minutit. Nõustatavad võtab vastu kohapealne töötaja, kes inimest juhendab ja lahendab vajadusel interneti või arvutiga seotud probleeme. Nõustamise ajal on tagatud õigusabi vajaja täielik konfidentsiaalsus, sest nõustatav on eraldi ruumis.

Projekti raames toimuvatel nõustamisel tutvustatakse ka riigi õigusabi olemust ja pakutavaid võimalusi ning vajadusel abistab advokaat asjakohaste abitaotluste vormistamisel.

Hiiumaa nõustamistega hakkavad kevadel esimestena tegelema vandeadvokaadid Ene Ahas, Katrin Kahn, Helina Luksepp ja vandeadvokaadi vanemabi Helen-Lumelille Tomberg.

Perenõustamises on kolm põhilist probleemide kategooriat

Advokatuuri andmetel saab valdava enamuse nõustatavate probleemidest kolme suuremasse rühma. Esiteks, laste ülalpidamisega seotud küsimused olukorras, kus vanemate kooselu on lõppenud ja laps elab koos ainult ühe vanemaga. Siin on põhilisteks murekohtadeks elatise suurus ja selle sisu, samuti lahus elavalt vanemalt elatise sissenõudmisega seotud probleemid. Teiseks oluliseks valdkonnaks on lahus elava vanema edaspidine suhtlemine oma lapsega, kuidas seda korraldada ja millised on lahus elava vanema õigused ja võimalused. Kolmandaks on kindlasti laste hooldusõigusega seotud küsimused, sealhulgas millisel juhul on põhjendatud taotleda vanemate ühise hooldusõiguse lõpetamist ja ainuhooldusõiguse üleandmist ühele vanemale. Hea meel on tõdeda, et nõustajate juurde jõuavad üha enam laste isad, kes tunnevad huvi enda õiguste vastu, mis puudutab lastega suhtlemist ja nende elukorralduslikke küsimusi. Viimasel ajal on tõusetunud enam probleeme seoses välismaalastest lastevanematega ja laste välismaale viimisega.