Haapsalus on kolm bussiliini, millest kaks liiguvad linna piirest välja Ridala valda. Konkursiga leitud vedaja M.K.Reis-X saab riigilt kilomeetri pealt 80 senti toetust. Vedaja saab selle summa riigilt kätte igal juhul hoolimata reisijate hulgast. Kui inimene ostab pileti, siis see raha läheb otse riigile. Seega pole vedaja huvitatud, et reisijate arv oleks suurem, sest tema tulu sellest ei suurene.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles, et linnaliinibussid sõidavad tühjalt, aga see ei peaks nii olema. Kui bussisõit oleks kolmel liinil kõigile inimestele tasuta, oleks ka rohkem sõitjaid, nentis Sukles.

Haapsalu linn maksab praegu vedajale M.K.Reis-X umbes 2400 pensionäri sõidu eest iga aasta ligi 63 000 eurot. Ridala vald maksab oma õpilaste tasuta sõidu eest umbes 23 000 eurot. Suklese sõnul saab riik ülejäänud reisijate pealt, kes pileti ostavad, tulu umbes u 60 000 eurot. Selle piletitulu ongi Ridala ja Haapsalu valmis ise kinni maksma, leides, et summa pole väga suur ja tasuta sõidust pakutavad hüved kaaluvad kulu üles.

Pikemalt loe Läänlasest.