Ruttase sõnul on tulnud tööotsijate juttudest selgelt välja, et paljudki koolitused, mida neile pakutakse, jooksevad tühja, sest neist on töö leidmisel vähe kasu.

Nii kutsuti koostöökotta ka koolitusfirmade esindajad, et koos läbi arutada ja jõuda selgusele, mida koolituste alal muuta.

Aprillis käivitunud koostöökoja mõtte algatas tegelikult Õnne Mägi, kes on ka ise tööotsija.

Läinud aasta lõpus Elionist koondatuna uut tööd otsides ja oma saatusekaaslastega suheldes jõudis naine arusaamisele, et tööotsijad võiksid ise teha ettepanekuid, kuidas töötukassast neile rohkem tulu tõuseks.

Oma mõttele leidis Mägi tuge Internetist kahe tartlase – Agu Visseli ja Valdo Ruttase loodud foorumist http://elukunst.forum.co.ee/, kus ooda-ti töö kaotanud kaaslinlasi vahetama mõtteid oma olukorra parandamiseks.

Üheks esimeseks koostöökoja tegelikuks teoks peab psühholoogiharidusega Õnne Mägi märtsist saati kaasaskäimist töötukassa mobiilse nõustamise projekti raames Tartumaa valdades, kus ta räägib töötutele, kuidas tööpraktika võimalusi enda heaks kasutada.

“Kui seda räägib inimene, kel endal töötukogemus ja ta on ajutisegi lahenduse leidnud, siis teda usutakse ka rohkem,” teab Mägi.

Töötukassa Tartumaa osakonna juhataja Jane Väli on veendunud, et taolisest koostöövõrgustikust sünnib kindlasti tulu kõigile osapooltele. On arutletud sedagi, et edaspidi kaasata selle tegevusse ka tööandjate esindajaid. Praegu kuulub koostöökotta kuus tööotsijat, seitse koolitusfirmade esindajat ja kolm liiget töötukassast.