Tantsuks mängib ja laulab Mait Maltis.

Rootsi noorte muusikute ja tantsijate esinemine on osaks Enköpingi päevadel Jõgevamaal. Enköpingi sõpruskommuuni ametlikku delegatsiooni juhivad linnapea Anna Wiklund, aselinnapea Anneli Djurklou ja rahvusvaheliste suhete osakonna juhataja Staffan Wiber. Sõprus- ja koostöösuhted kahe naaberriigi piirkondade vahel on kestnud 20 aastat.

Laupäeva hommikul kell pool kaksteist annab Mustvees Peipsi järve äärses parklas äratuskontserdi Avinurme puhkpilliorkester.

Keskpäeval algab sealsamas rammumeeste võistluse Estonian Strongman Cup 2008 kolmas etapp. Samal ajal toimub Mustvee kultuurikeskuses seminar "Peipsi kalandus". Laevad viivad huvilisi Peipsi järvele väikesele lõbusõidule.

Mustveest mõned kilomeetrid lõuna pool Kasepääl algab kell 10 Kalevipoja kalalaat. Enam kui sada kauplejat pakuvad omavalmistatud käsitöötooteid ja toidukaupa, sealhulgas mõistagi kalatooteid. Sellel laadal ei ole nn odavate turukaupade müüjaid.

Lapsed võivad lustiga koos Pipiga. Saab mängida paintballi ja vibu lasta, Kasepää rannas ootavad paadid Peipsi järvel sõita soovijaid. Tegevust ja lusti jätkub kogu perele. Kell 13 algab suur rahvapidu. Üles astuvad Jõgevamaa rahvatantsukollektiivid, Enköpingi muusikakooli keel- ja puhkpilliorkester, lauljad ja tantsijad, mängib Avinurme puhkpilliorkester.

Kell 16 jätkub Kasepääl rammumeeste võistlus Estonian Strongman Cup, millest võtavad osa Eesti tugevaimad jõumehed. Kavas on atraktiivsed ja Kalevipojale

kohased jõukatsumised. Kell 18 saab kaasa elada kalapüügivõistlusele tünnist otse laadaplatsil.

Kell 19 kutsutakse kõiki laulma kaasa koos Reet Linnaga. Kell 20 hakkab tantsuks mängima ansambel Vanaviisi.

Südaööl võib Peipsi kaldalt imetleda ilutulestikku järvel. Pidu jätkub tantsuga, laval on Jüri Homenja. Kõik festivalisündmused on külastajatele tasuta.

Kasepääle, kala- ja veefestivalile saab Põltsamaalt ja Jõgevalt sõita ka eribussidega. Kell 11 väljub buss Põltsamaa kultuurikeskuse eest ning teeb vahepeatuse Lustivere kultuurimaja ees. Tagasi sõidab buss samal marsruudil kell 19. Teine buss väljub Jõgeva maavalitsuse eest kell 11.30, kell 11.50 on peatus Laiusel ja 12.15 Torma rahvamaja juures. Tagasisõidule Kasepäält asub buss kell 21. Kalevipoja Kala- ja Veefestivali eesmärgiks on tutvustada eestimaalastele Peipsi-äärset kanti ning innustada kohalikke inimesi julgemalt mõtlema ja aktiivsemalt tegutsema. Peipsi-äärse piirkonna arengukiirus on võrreldes teiste paikkondadega olnud mõnevõrra aeglasem, maavalitsuse ülesanne on aga maakonna tasakaalustatud arengu tagamine - seetõttu Jõgeva maavalitsus suurürituse korraldust koordineeribki. Lisaks toetavad festivali Kasepää Vallavalitsus, Mustvee Linnavalitsus, Jõgevamaa Omavalitsuste Liit, sihtasutus Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus, AS Atko Liinid, OÜ Eltor, AS Hansapank, ning veel kümned Jõgevamaa ettevõtted ja eraisikud.