Viimati ostsin raamatupoest pastaka. See oli väga ammu, kui raamatu ostsin. Pigem külastan raamatukogu. Loen peamiselt ulmekaid ja vene kirjandust. Raamatukogu eelistan sellepärast, et see on odavam, pealegi ei ole raamatupoes alati vanemaid teoseid.

Mind huvitabki rohkem vanem kirjandus, mis on oma headust juba tõestanud. Uuemate asjadega ma eriti kursis ei ole.

Mati Koppel
Jõgeva Sordiaretuse
Instituudi direktor

Eelmisel nädalal ostsin viieaastasele õepojatütrele sünnipäevaks muinasjuturaamatu. Ta ise veel lugeda ei oska, aga hea meelega kuulab, kui sealt ette loetakse.

Raamatupoodides on valik väga suur ja tihtipeale on üsna keerukas otsusele jõuda, mida uuemast kirjandusest osta. Nii ma viimasel korral jätsingi ostu tegemata.

Aga on ju veel ka raamatukogud. Abikaasa käib seal tihti ja ma olen temale ka oma soove edasi ütelnud. Nii lugesin viimati üht reisiraamatut Indiast ja Hiinast.

Tundub, et raamatukogude tähtsus kasvab ja seal käiaksegi järjest rohkem laenutamas. Põhjust pole raske leida: raamatud on kallid ja paljud neist on ka sellised, et loed läbi ja on selge, et kunagi hiljem seda enam näppu ei võta.

Hans Sissas
Eesti Ema monumendi
idee autor ja elluviija

Viimatine raamatuost jääb suvesse, mil tõin koju Heljo Männi eluloolise raamatu “Roheline hääl”. Mulle autobiograafilised teosed meeldivad ja neid on mul kodus kena hulk: Georg Otsast, Paul Keresest, Hendrik Krummist. Aga ka välismaa kuulsustest. Eri elualade inimeste elulugudes huvitab mind kõige enam see, kuidas nad oma saavutusteni, tippu on jõudnud.

Mul on kodus päris korralik raamatukogu, nii et suure osa oma lugemisvajadusest saan seal rahuldatud.

Hiljuti sai valmis kaheksas raamat, mille ise olen kirjutanud. See kõneleb Eesti Ema monumendi saamisloost.

Mare Tommingas
Vanemuise balletijuht

Raamatupoest ma ei ole viimati midagi eriti ostnud – igatahes ei meenu küll. Aga mulle on kingitud raamatuid, näiteks Enn Lillemetsa ja Kristi Metste koostatud Betti Alveri mälestuste kogumiku sain aasta tagasi.

Raamatute lugemine on mulle erialaselt vajalik, viimati lugesin džässikogumikku. Ma pigem loen seda, mis mul tööks vajalik on.

Lugemist leian ka internetist, mul on kodus palju raamatuid ja töö juures on hea raamatukogu.

Triin Brenner
keskkonnaspetsialist

Kingituseks ostsin kaks nädalat tagasi raamatu, aga selle pealkirja ei mäleta. Endale ma raamatuid eriti ostnud ei ole.

Üldiselt ilukirjandust ma viimasel ajal lugenud pole, sest praegu on käsil lastekasvatuse teemaline kirjandus.

Käin seda raamatukogust laenutamas.