Täna tundub õige aeg seda meenutada. Eestil on korraga üks valitud president. Temal on mandaat võtta sõna olulistes riigiasjades ja ajada oma poliitikat, seda loomulikult nende piirangutega, nagu parlamentaarses riigis presidendile kohane.

Presidenti ümbritseb mitmeid kahtlemata tarku ja huvitavaid inimesi. Sealhulgas presidendi abikaasa. Neil võib olla huvitavaid mõtteid. Aga nad peaksid suutma püsida presidendi kõrval olles omas rollis, mitte tundma ennast näiteks asepresidendina või muul viisil volitatuna ajama mingit oma poliitikat. Selleks sobiv aeg võib tulla kunagi hiljem.

Ei saa ju välistada, et näiteks Evelin Ilveses võib olla ainest ka tulevaseks iseseisvaks poliitiliseks karjääriks. Olgu siis teatud paralleeliks näiteks Vilja Savisaar või kasvõi Evita Peron. Aga praegu on ta presidendi abikaasana riigi palgal lihtsalt öeldes selleks, et olla ilus ja käituda korralikult. Muidugi võib öelda, et presidendi abikaasa roll meil veel alles kujuneb ja Evelin Ilvesel on ka oma teened selle piiride laiendamisel heas mõttes. Aga ei ole kindlasti päris nii, et selles rollis teen mis tahan.