“Tema ei teinud vahet ja mina ka eksisin. Oleks pidanud juba tegelikult lõhnast tundma,” lausus Ester, lisades, et nad on ju aastaid seenel käinud ja metsašampinjone palju söönud.

“Kas üks või kaks nende hulgast olid siis valed seened. See mürgine seen lagunes pannil ära ja tundus imelik,” ütles naine. Maitsel naine erinevust ei tundnud, aga elukaaslane oli öelnud, et ühel seenel on selline mõru maik.

 Õhtul söödud seened hakkasid hommikuks mõjuma. Kõht oli korrast ära, mõlemad oksendasid ja neil oli tõeliselt halb olla. Mõlemad viidi haiglasse, mehel ütlesid neerud üles, naine pääses kergemalt.

Harrastusmükoloog Vello Liiv, kes eile just Rõuges seenenädala raames avatava näitusega tegeles, ütles Saarte Häälele, et valge kärbseseen on Eesti üks mürgisemaid seeni. “Iseenesest on ta tõesti surmav seen. Piisab sellest, kui on üks valge kübar, see tapab mitu inimest,” kinnitas Vello Liiv, nentides, et tänavu on metsas valgeid kärbseseeni tõesti palju.

Ta selgitas, et noor seen on tõesti metsašampinjoniga väga sarnane. “Kui korjatakse šampinjone ja sealsamas kõrval peaks kasvama noor valge kärbseseen ning kui seda maast üles ei võeta, vaid lõigatakse kohe kübar ära, siis on eksimine täiesti võimalik,” rääkis seenetundja. Tema sõnul on ainuke lohutus see, et tavaliselt šampinjon ja valge kärbseseen kõrvuti ei kasva.