Aiamööbel vajab aeg-ajalt puhastamist, kuna sellele koguneb nii tänava- kui ka õietolmu, samuti toidujäänuseid.  

Bauhofi arendusjuht Britte Tederi sõnul saab nii puit- kui plastmööbli lihtsalt puhtaks vastava pesuvahendiga. Pinda tuleks esmalt veega niisutada ning seejärel pesuvahendiga puhastada. Kõige hõlpsam on kasutada pihustiga aiamööbli puhastusvahendit, pehmet harja ja lappi.

"Kindlasti ei tohi kasutada terasest harja või nuustikut, sest teravad metallharjased võivad puidu pealispinda kahjustada ning karvaseks muuta," hoiatas ta. Selle tulemusel lüheneb aiamööbli eluiga ja välimus.

Kui mööbli pind on kahjustunud või karedaks muutunud, tuleb mööblil lasta täielikult kuivada ning seejärel kergelt lihvida.

Selleks et säilitada plastmassmööbli kena välimus, tuleb seda vähemalt korra suve jooksul puhastada. Kui mustus pinna sisse imendub, ei pruugi seda enam puhtaks saada.

Töötlemine

"Töötlemata või töödeldud puitmööblit võiks vähemalt kolm korda aastas õlitada: kevadel enne õue toomist, kesksuvel ning sügisel enne talveootele panekut," märkis Teder.

 Kindlasti tuleb enne puidu säilitusvahendi pealekandmist eemaldada kõvema küürimisharja ja sooja seebiveega mööblile kogunenud mustus, tolm ja lahtised osakesed. Seejärel tuleks lasta puitmööblil kuivada ning lõpuks kanda sellele lapiga spetsiaalset õli, mis kaitseb puitu niiskuse, mustuse, päiksese ja vihma eest.

Hea oleks säilitusvahendil lasta üks päev imbuda ning seejärel puhta lapiga eemaldada üleliigne õli.

Kaitsev õli vähendab puidu lõhenemist, parandab puidu tugevust ja väljanägemist.

Katmine

Kui mööblit pidevalt ei kasutata, on soovitatav see katta vastavate katetega, et tagada puidu värvi pikaajaline säilimine ning mööbli eluiga. Muutlikud ilmaolud muudavad mööbli halliks.

Hoiustamine

Aiamööbli hoiustamiseks sobib kõige paremini kütteta, hea ventilatsiooniga ruum, sest liiga soojas ruumis võib mööbel liialt kuivada.  Selle tulemuseks on pragude suurenemine või koguni nende lisandumine. 

Talveks on soovitatav aiamööbel enne hoiule panekut pesta ning tolmutõkkeks kilega katta.