Elektrimüüja 220 Energia ei paku enam kahetariifseid börsihinnaga pakette - tarbijate valikus on nüüd kaks põhitariifiga börsihinnaga paketti, mille marginaale on elektrimüüja langetanud 0,09 senti.

Elektrum Eesti oma elektripakettide hindasid muutnud ei ole.

Eraisikute lepingute ennetähtaegse lõpetamise leppetrahvi kaotasid kõik seni paketid avalikustanud kolm elektrimüüjat, hindu on tõstnud selle tagajärjel tänaseks neist üks – Eesti Energia. Eile avaldas oma elektripakettide hinnad AS Eesti Gaas, kes hakkab pakkuma eratarbijatele esialgu üksnes muutuva hinnaga pakette.

Energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kukke soovitab tarbijatel alustada elektrilepingu sõlmimiseks vajalike ettevalmistustega. „Tarbijal tasuks kontrollida oma võrgulepingu kehtivust ja tarbimisandmete olemasolu andmelaos, samuti võiks tarbija kaaluda fikseeritud hinnaga tähtajalise paketi ja muutuvhinnaga tähtajatu paketi eeliseid ja puudusi enda jaoks ning muutuvhinnaga paketi eelistamise puhul uurida elektrimüüjalt, kuidas just see elektrimüüja kujundab tarbija jaoks börsihinna,“selgitas Kukke.

Tänase seisuga on portaalis nelja ettevõtte, 220 Energia, Eesti Energia, Elektrumi ja Eesti Gaasi, hinnapaketid, kuid era- ja äritarbijatele mõeldud portaali Energiaturg.ee on kavas koondada kõikide elektrimüüjate avalikustatavad hinnapaketid.