Eurostati andmetel söövad hispaanlased 60,7, taanlased 56,9, sakslased 55,7 ja meie lähinaabrid leedukad 41,8 kg sealiha ühe elaniku kohta aastas.

"Sealiha ümber ringleb nii palju müüte suure rasvasisalduse kohta, mis kindlasti vajaksid lahtirääkimist ja selgitamist," lisas Sirje Potisepp.

Sealiha erinevate tükkide rasvasisaldus kõigub 5-35% vahel, mis on võrreldavad tervislikuks peetava kanaliha rasvasisaldustega. Igaüks leiab vastavalt oma toitumisharjumustele ja vajadustele õige tüki ning ei pea loobuma sealiha söömisest.

Tänasest algas Toiduliidu poolt algatatud sealiha teavituskampaania, mille põhirõhk on selgitustööl erinevate sealiha rümbatükkide rasvasisalduse ja toiteväärtuse kohta. Sealiha teavituskampaania kestab 2010 aasta lõpuni ning kampaaniat rahastavad PRIA ja Toiduliit.