Et Enelile meeldib ingver, lisas ta seda heldelt kõigisse keedistesse. Osadele vähem, teistele rohkem. Mõne portsu keetis ta hapuma, pannes hulka kas ebaküdooniat või sidrunimahla. Teinekord riivis hulka ka sidrunikoort.

Mõni moos tuli vürtsikam, teine hapukam, kolmas mahedam - aga hästi maitsesid kõik. Näiteks koosnes üks moos kahest osast kõrvitsast, ühest osast ebaküdooniast, pooleteisest osast suhkrust ja jupist ingverist. Viimase mõõduks ütles Eneli: "Mina panen palju!" Ehk siis moosipoti kohta ikka üsna mitu sentimeetrit jämedat juurikat.  

Eriti ohtra ingveriga keedetud kõrvitsapüree maitses isegi veidi sinepiselt. Selline kõlbab hästi prae kõrvale. Mahedam, õuntega kõrvitsamoos muudab suupärasemaks pudru.

Saia peale sobivad kõik.

Kõrvitsat võib lisada ka küpsetistesse, see muudab need mahlakamaks. Eneli küpsetas kõrvitsakeeksikesi. Ja muidugi ei puudunud nendestki ingver.

ENELI KÄGERI RETSEPT:

Kõrvitsakeeksid

2½ dl riivitud kõrvitsat

2½ dl nisujahu

1 tl ingveripulbrit

1½ tl küpsetuspulbrit

1½ dl suhkrut

1 dl õli

2 muna

1 sidruni riivitud koor

1 tl rosinaid

Kuumutage ahi 175 kraadini. Riivige kõrvits jämeda riiviga. Segage kausis jahu, ingver, küpsetuspulber ja suhkur. Lisage õli, munad, riivitud sidrunikoor, rosinad. Segage ühtlaseks tainaks. Lisage riivitud kõrvits. Valage tainas muffinivormidesse ja küpsetage paarkümmend minutit.