"Enampakkumist korraldades eeldame, et RMK kasutuses olevate jahipiirkondade eramaal peetakse jahti ainult maaomaniku nõusolekul. Sellistel juhtudel tekib maaomanikel selle eest, et nad oma jahimaad kasutada lubavad, teenimisvõimalus. RMK jagab maaomanikega enampakkumise tulud proportsionaalses mahus maa pindalaga,“ selgitas Kalev Männiste.

Jahilubade omandamine toimub enampakkumise korras, kus paketina müüakse kindlaksmääratud piiridega jahipiirkonna osale (jahialale) sõralistest suurulukite load. Ostuga kaasneb ulukihoolde kohustus, kütitud ulukitelt teadusliku uurimismaterjali kogumine, väikekiskjate ja arvukuse reguleerimist vajavate jahilindude minimaalne küttimiskohustus.

Enampakkumise osalustasu on 5 eurot ning osaleda saavad kõik jahimehed, kes omavad Eestis kehtivat jahitunnistust ja jahirelva luba.

Rohkem informatsiooni RMK enampakkumiste kohta leiab: http://rmk.ee/teemad/jaht/jahilubade-enampakkumine

Eesti Erametsaliidu (EEML) tegevjuhi Ants Varblase sõnul loob RMK uus jahipidamisvõimaluste pakkumise kord esimese reaalse võimaluse, et jahipidamise tasust saab osa ka jahipiirkonnas asuv maaomanik. 

Eesti Erametsaliit kutsub maaomanikke jahipidamise lubamise küsimuses RMK-ga aktiivselt suhtlema, et ühiselt läbi arutada ja lahendada metsakahjustuste ja vajalike ulukihooldetööde küsimused. Samuti kutsub EEML metsaomanikke aktiivselt osalema kohalike organisatsioonide töös, et üheskoos alustada jahipidamiseks õiglaste tingimuste taotlemist teiste jahipiirkondade kasutajatega.