"Soovitame kõikidel põllumeestel üle vaadata taimekaitsetunnistuse kehtivusaeg, sest alates tänasest jõustusid mitmed muudatused", ütles põllumajandusministeeriumi taimekaitse büroo juhataja Evelin Hillep.

Neil põllumeestel, kellele on väljastatud taimekaitsetunnistus enne selle aasta 1. veebruari, on õigus läbida taimekaitsekoolitus väiksemas mahus. Varem väljastatud taimekaitsetunnistus kehtib sellel märgitud kehtivusaja lõpuni.

Enne tänast eksami sooritanutel on õigus saada taimekaitsetunnistus väljastatud tõendi alusel kolme kuu jooksul ning välja antava taimekaitsetunnistuse kehtivusaeg on kümme aastat. Need, kes ei ole enne tänast eksamit sooritanud, saavad teha korduseksami kolme kuu jooksul.

Taimekaitsetunnistus annab õiguse turustada, osta ja kasutada kõiki, välja arvatud väga mürgiseid taimekaitsevahendeid. Taimekaitsevahendi turustaja, ostja ja kasutaja peavad olema läbinud taimekaitsekoolituse, mis koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast ja lõpeb eksamiga.

Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiivi alusel tuleb Eestis taimekaitsekoolituse süsteem põhjalikult ümber korraldada 2013. aasta 26. novembriks ning täna jõustunud määruse muutmine on esimene samm suures ümberkorraldamises.