Impulss toetusgrupi loomiseks tuli inimestelt, kes iga päev asjaga tegelevad.

“Eestis on tänu LEADER-meetmele avatud palju väikesi külakeskuste kööke, kus inimesed saavad oma hoidiseid valmistada. Just sellised tooted annavadki piirkondadele oma näo, nende levikule kaasa aitamisega edendame ka maaelu,” on Sooäär veendunud.

Hetkel on tema arvates kõige tähtsam saada ülevaade sellest, mis sektoris toimub ning mõelda, kuidas rahvaesindajad seadusandluse ja pikaajaliste arengukavade abil valdkonna arengule kaasa aidata saaksid. Koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega ja liikumisega Eesti Maitsed on esimesed sammud selles suunas juba astutud.

“Pühapäeval sain koostööpakkumise Eesti Koduveini Klubilt, kuhu on koondunud juba 40 tootjat üle Eesti. Mul endal ei olnud aimugi, et selline ühendus üldse eksisteerib,” ütleb Imre Sooäär.

Koostöö vastu on huvi üles näidanud kulinaariainstituut, toiduliit, põllumajandus-kaubanduskoda, hotellide ja restoranide liit, turismifirmade liit, maaturismi ühendus, peakokkade ühendus, Eesti mõisate ühendus jmt.

Sooäär julgustab teisigi asjast huvitatud organisatsioone ja inimesi rühmaga ühendust võtma, uskudes, et koostöö suurendab rahvaesindajate teadmisi selles valdkonnas ning aitab seeläbi kaasa ka kohalike toodete levikule.

Veerandsaja liikmega toetusgrupp on üks suurimaid Riigikogus. “See näitab, kui paljudele riigikogulastele temaatika südamelähedane on,” põhjendab Sooäär.