Eakas mära Caramelle, kes on haruldaselt kauni värvusega, vilunud ja ustav ratsu, leidis purjus piigade käest lahti rabelenuna kiiresti kodutee ega lõhkunud õnneks põgenedes ei ennast ega valjaid.

Teist mära Laritat ei õnnestunud neiudel ärandada, ehkki valjad olid lukustamata hoburiistaruumist kaasa krabatud ja maha pillatud ka tema jaoks.

"See on juba igapäevane nähtus, et ülejoonud inimesed haaravad auto – olgu oma või võõra – ja sööstavad arutuna surmasõidule, aga et ka hobuseid pihta pannakse!" imestab ratsatalu perenaine Ülle Rink.

Kui Rink ja Kivikas tüdrukud Urbukse järve äärest tabasid ning nad autosse kamandasid, selgus, et nood olid koos poistega Aegviidus Nikerjärve ääres RMK telkimisalal pidutsenud ning lisaks alkoholile ilmselt ka muid mõnuaineid pruukinud.

Naaber Maido Vaikre sõnul vandaalitsesid noored ka telkimisalal, lõhkusid RMK prügikasti ja sooritasid muid vägitegusid.

Juhtunu sunnib hoiatama kõiki hobusekasvatajaid: põhjamaisel pidude sesoonil tuleb hobused tavalisest hoolikamaltki varju viia ja mitmekordselt turvata, et ennast džigittideks joonud noored loomadele ja ka endale viga ei teeks.

Ülle Rink ja Kivisaare ratsatalu tänavad heanaaberliku suhtumise, kiire ja tulemusliku tegutsemise ning sekkumise eest nii naabreid ja teisi Aegviidu elanikke kui politseid.