Mõned retseptid on ka võõrsilt: belglaste lemmikhõrgutised on garneelid ja sinikarbid.

Märtsinumbris oleme külas ka ainulaadses Koluverelossis. Liivi jõe saarel paiknevas kunagise piikopilinnuse ruumides pole vist kunagi olnud nii valge ja helge kui praegu. Peene peo saab ette tellides juba lossirestoranis ära pidada, hotellitubade valmimine võtab veel aega.

Loete, et lihaveised on suureks abiks võsatõrjel – mõned valged šaroleed tegid mullu ära tubli töö Tapurla rannas.

Varakevadel igatseme kõik aiatöö järele. Seda igatsust toidavad hästi imelised fotod Viivi Lepiku aiast Pärnu Jaagupi lähedal. Kümne aastaga on Lepiku-Mardi talu perenaine loonud uhke püsilillekogu, kuhu kuuluvad näiteks 37 purpur-siilkübara sorti, veinpunaste õitega roniv käoking, Viivi viimase aja lemmikuiks on aga hiiglasekasvu püsikud.

Aknalaual võiksid aprillis kasvada tomatitaimed. Nüüd tuleb tomatiseeme mulda panna ning Viljandi külje all tegutseva Järve talu aiandi perenaine Merike Rosenberg õpetab, kuidas seda õigesti teha ja taimehakatiste eest hoolitseda. Kersti Sootla aga annab põhjaliku õpetuse, kuidas saate üles kasvatada reisil ostetud ja võõrsil geelpudelisse pakitud orhideebeebi.

Veel tutvustame uusi köögiviljasorte ning uudisteküljelt loete, miks seemnetootja Thompson ja Morgan maksis ühe kõrvitsaseemne eest 200 eurot.

MÄRTSINUMBER 2013

  • KEVADINE KÖÖGI ERI
  • Kuue köögi nipid ja mõnusad maitsed
  • Ilusad tomatitaimed aknalaualt
  • Kirglik taimekoguja Viivi Lepik
  • Ööbiku gastronoomiatalu
  • Külas Koluvere lossis
  • Lihaveised võsatõrjel


TELLIDES SOODSAM

Hind kauplustes 2,90 € / number.
Hind aastatellijale vaid 2,10 € kuus.
Hinnavõit tellijale kuni 9,60 € aastas.

TELLI MAAKODU SIIT »

Hinnad 2013. a märtsi seisuga.