Kui algul tuli hobuse- ja lambapabulaid kõhutäiteks jahtiv kesikukari hunnikusse tuhnima pimeduse saabudes, siis kevade edenedes on metsanotsude julgus kasvanud – tullakse lausa keskpäeval.

„Lähen rahulikult tunneli poole ja juba eemalt paistab pruun õõtsuv tagumik,“ kirjeldab paari päeva tagust vaatepilti perenaine Ülle Saar. „Siga toimetas tunnelis, kärss maas, nahaalselt päise päeva ajal!“

„Neid oli kaks, mina üksi, viglaga. Peale väikest tagaajamist ümber heinapallide sain nad tunnelist välja aetud.“ Tunneli sees, kahel pool lambaaedikuid oli kõvasti madistatud. Lahti lükatud heinarull ära tuhnitud ja hunnikuid täis lastud, lauda ukse ees olnud suur rämpsukott katki tehtud ja laiali tuustitud. Jäljed lumel näitasid, et isegi elumaja akende ees oleva lumekuhja otsas oli käidud ja aknast sisse vaadatud.

„Aga kui ka suured sead tunnelisse maad uurima tulevad? Võin ma kindel olla, et nad poegivate lammaste vere ja päramiste või jõusööda haisu peale aedikutesse sisse ei pressi ja tallesid sööma ei hakka?“ on Ülle Saar tõsises mures.

Ühel varahommikul õnnestus tal ka kaks laudas ringi ukerdavat kesikut fotoaparaadiga videosse püüda.