Õnneks lendab perseiide taevas alati ka enne ja pärast maksimumi. Head ööd neid näha ongi tavaliselt 8.-14. augustil ja parim aeg enne koitu.

Muidugi võib lendtähti passima minna ka reede öösel, aga siis tuleks pugeda mõne põõsa taha kuuvarju. Täiskuu on ilus küll, aga ei maksa temasse vaadata - veerand tunniks on terav öönägemine nagu peoga pühitud.

Nädala algul Kuu suurt veel ei sega, sest esmaspäeval loojub ta südaöö paiku, teisipäeva öösel vastu kolmapäeva pärast kl 1, kolmapäeva öösel poole kolme paiku.

Need ööd ongi tänavu kõige etemad, et perseiide passima minna. Pange end soojalt riidesse, ja kui silm juba Väikest Vankrit seletab, minge õue lesima, jalad kirde poole.

Kergesti äratuntava W-kujulise Kassiopeia all asub Perseuse tähtkuju. Perseuse järgi nime saanud meteoorid lendavad seal asuvast radiandist üle taeva igas suunas. Radiant on see koht taevas, kust meteoorid näikse tulevat.

Ei pea just kirdesse vahtima, vaid lihtsalt lasta pilgul olla taevas. Boonuseks kerkib idakaarest enne keskööd hele Jupiter.