Eesti on selle taevase etenduse jälgimiseks üks paremaid paiku. Natuke suurem on faas Rootsis, kuid seal on Päike silmapiiril, meil keskmomendi ajal 8° kõrgusel.

Vari ilmub Päikesele 09.30, maksimaalne faas on 10.50 ja vari kaob 12.15. Kuu katab maksimaalse varjutuse ajal 85% Päikese läbimõõdust ehk 79% pindalast. Päris rõngakujuline see varjutus ei ole, ent ega sarvilisel Päikesel sellest väga palju puudu jää.

Päike tõuseb Võrus 08.55, Tartus 09.00, Tallinnas 09.17.

Kuna Päike tundub silmapiiri lähedal suur, on vaatepilt mõjuv. NB! Palja silmaga ei tohi varjutust vaadata! Kasuta spetsiaalseid prillie, CD-ketast või vana musta filmilinti.

Veebilehel http://www.eclipse.org.uk/eclipse/0122011/ saab vaadata varjutuse ulatust maakeral ning animatsioone nii varju liikumisest maakeral kui ka taevasest vaatepildist Tallinnast ja Tartus.

YouTube'i on riputatud mitu animatsiooni. Soovitada võiks seda: http://www.youtube.com/watch?v=I_tpCFYKqTQ&feature=related

Kui taevas on varjutuse ajal pilves, tasub veebist otsida mõni veebikaamera.

Veel on tänavuseks aastaks taevasse plaanitud osalised päikesevarjutused 1. juunil, 1. juulil ja 25. novembril ning täielikud kuuvarjutused 15. juunil ja 10. detsembril. Mõlemad kuuvarjutused on Eestis näha kuutõusu ajal.

Järgmine Eestis nähtav päikesevarjutus tuleb 20. märtsil 2015, mil Kuu katab 80% Päikese läbimõõdust.