Kärdla naine Pilvi Väärtnõu on aastaid oma aias lindudele talvel toitu pannud, kuid sel talvel märkas esmakordselt, et tiivuliste toidulaualt käib matti võtmas ka rott.

“Rott käis ja korjas maast ära terad, mis linnud olid maha pudistanud,” selgitas Pilvi Väärtnõu.

Kas jäi terasid väheks või sai rotil raasukeste korjamisest lihtsalt villand — igatahes võttis ettevõtlik näriline ühel päeval ette suurema retke ning ronis rasvapallidele ise põõsa otsa järele.

Pilvi Väärtnõu nägi varustusoperatsiooni juhuslikult aknast ning ütles, et tema meelest oli tegu hoolikalt planeeritud ettevõtmisega, mida tal ei tulnud pähegi segama minna.

“Jämedamatel okstel oli lihtne ronida, edasi läksid raod õige peenikeseks, kuid ta oli väga osav ja tassis puruks näritud võrgust ükshaaval kõik rasvapallid oma panipaika,” kirjeldas Pilvi Väärtnõu.

Majja rotipere tema sõnul toimetama pole tulnud, küll on aga märke nende talvisest kohalolekust täheldatud kõrvalhoonetes.

Koos perenaisega tunnistas roti askeldamist ka üks tihane, kes samas kõhtu täitis ning rotist end sugugi segada ei lasknud.

Tänavune talv on tublidele linnutoitjatele toonud ennegi üllatusi — lindude söögimajast on käinud toitu noolimas metskits ning peki järele nähtud ronimas rebast.